Edukira joan
Mostrar/ocultar menú principal de navegación [eu]

Hondarribia

Habiaratutako portletak
Web edukia bistaratu
Habiaratutako portletak
Eduki publikatzailea

Kalabaza marmelada

Logo Azoka
egun erdia
  • 4 kg kalabaza garbi
  • 1 kg eta ½ azukre
  • 2 laranja
  • 2 limoi
Kalabaza marmelada

Elaborazioa

Lehenik eta behin, kalabaza zuritu, garbitu eta txikitu, ondoren, 4 kilo eltze batean bereizteko. Bi laranjak eta bi limoiak zatitu eta eltzera gehitu kilo eta erdi azukrerekin batera. Utzi nahasketa gauean jalkitzen.

Hurrengo egunean, eltzea egosten jarri nahasketa biguna egon arte. Ondoren, nahasketa irabiagailuarekin irabiatu nahi den marmelada testura lortzen den arte.

Marmelada irakiten dagoenean, zuzenean kristal poteetara bota eta marmelada poteak buruz behera jarri hoztu arte.

Sistema honi esker, Maria bainutan egitean lortzen den efektu berdina lortzen da.

Errezeta: Tudelenea Bottika