Edukira joan
Mostrar/ocultar menú principal de navegación [eu]

Hondarribia

Habiaratutako portletak
Web edukia bistaratu
Habiaratutako portletak
Eduki publikatzailea

Hondarribiko hegaluze takoa arranparrilan

Logo Azoka
30 min - 4 pintxo
  • 4 tako hegaluze on
  • 1 tipula
  • ½ azenario
  • ½ porru
  • 2 baratxuri ale
  • Oso heldu dauden herriko 6 tomate
  • Hegaluze arantzak
  • 1 Kombu alga
  • Oliba-olio Birjina Estra
  • Gatza
  • 1 koilarakada azukre
  • 1 dl salda
  • Perrexil eskukada bat
Hondarribiko hegaluze takoa arranparrilan

Elaborazioa

Tomate saltsa bat prestatu barazkiak (baratxuria, tipula, azenarioa eta porrua) sueztituz eta aldez aurretik zatitutako tomateak gehituz. Dena ondo poxatu, dezilitro saltsa gehitu eta 10 minutuz irakiten jarri. Jarraian, azukre koilarakada bat gehitu tomateari eta xehatu. Iragazi.

Dashi saltsarentzat, hegaluze arantzak garbitu eta odolgabetu. Labean pixka bat txigortu eta Kombu algarekin, salda motz, kontzentratu, urritu eta loditu bat egin.

Geroago, plater polit bat aukeratu, etxeko tomatezko base bat ipini eta bere gainean, parrilan egindako hegaluze takoa ipini. Dashi saltsarekin ñapatu, bere gainetik aurrez txikitutako perrexila hautseztatu eta gatz ezkata eta perrexil hosto batekin azkendu.

Errezeta: Hiruzta Bodega