Arkume euskal sushia barazki menestrarekin
Osagaiak
Arkumeari dagokionez:
- Arkumeen 2 lepo alde edo ukondo
- Tipula 1
- Aazenario 1
- Kalabazin 1
- 2 baratxuri ale
- Baso 1 ardo beltz
- Baso bat salda.
Sasi-sushiari dagokionez:
- 6 hosto zerba
Menestrari dagokionez:
- 500 g baba txiki
- 100 g ilar
- 60 g leka
- Azenario 1
- Baratxuri 1
- Tomate 1
Elaborazioa
Errezetak hiru zati ditu: Menestra egitea, suhia prestatzea eta arkumea egitea.
Menestrarekin hasteko, baba txikiak, ilarra eta lekak ur irakitan egin. Ondoren, zartagin batean olioa eta baratxuri txikitua dituela barazkiak eta azenarioa salteatu (azenarioa lehendik makilatxotan moztuko eta egosiko da 8 minutuz). Tomatea dadotan moztu eta erantsi barazki salteatuari. Gero 2 erremolatxak makilatxotan moztu, irinetan pasa eta frijitu. Amaitzeko erremolatxa erantsi.
Euskal sushiaren itsas-belarra prestatzeko janari 6 zerba hosto ur irakinetan egiten.
Arkumea egiteko barazkia salteatu eta arkumea erregosi. Gero ardoarekin estali eta murrizten utzi 5 minutuz. Salda erantsi eta ordubetez kozinatu eltze azkarrean. Denbora hori pasatzen denean, haragia xehatu eta zerba bete, lehendik prestatuta, forma zilindrikoa emanez. Hozkailuan 6 edo 8 orduz sartu.
Egosketa saldarekin saltsa egin. Azkenik plater bakoitzean sushia, menestra eta saltsa zerbitzatu.