Web edukia bistaratu

Bertako produktuaren Astea

LANDA-GARAPENA, INGURUMENA ETA AGENDA 21ren proiektua

Aurten, apirilaren 16tik 22ra, Hondarribiko Udalak Bertako Produktuaren Astearen 3. edizioa antolatu du.

Hondarribiko Azokaren irudia sustapena helburu nagusia du: bertako ekoizleen lanaren garrantzia azpimarratzea eta honetaz gain, beraien ekarpenak iraunkortasun eta jateko ohitura osasuntsuen alde.

Semana Producto local

logos

Ekimen honek Eskualde Garapenerako Europako Funtsatik (EGEF) %65 jasotzen du, Espainia-Frantzia-Andorra Lurralde Lankidetzarako Interreg V-A Programaren (POCTEFA 2014-2020) bidez.


Aurreko edizioetan bezala, gastronomía eta bertako produktuaren arteko lotura indartzeko asmoarekin, eta aldi berean, bertako ostalaritza eta Azokaren arteko harremanak estutuz.

Creacity, Mugaz bestaldeko lankidetzarako europar proiektuaren baitan, aste honetan, Iruña eta Baionatik etorritako 1. sektore eta ostalaritzako profesionalak, bertakoekin batera parte hartuko dute.

 

Tailerrak

Tailerretan parte hartu ahal izateko, Hondarribian erroldatuta egon behar da.

Sukaldari tailerra helduentzat

Gorka Cepeda (Arroka Berri).

Arroka Berri jatetxeko, Gorka Cepeda sukaldariak, azokan aurretik erositako produktuekin, errezeta bat nola prestatu erakutsiko digu. Bukatu ondoren, parte hartzaileei aukera emango zaie, sukaldatutakoa tuper batean etxera eramateko.

Noiz eta Non

2018/04/18. 19:00 - 21:00

Izen ematea Beteta!!

03/28tik aurrera

Plaza mugatuak / 12 leku libre
Doako

Bertako pintxo pote tailerrak

Mikel Muñoz (Gran Sol).

Osteguneko tradizioari eutsiz, oraingoan norberak sukaldatuko du bere pintxoa Hondarribiko Gran Sol tabernaren esperientziaz baliatuz.

Noiz eta Non

2018/04/19. 19:00 - 21:00

Izen ematea Beteta!!

2018/03/28ik aurrera

Plaza mugatuak / 15 leku libre
Doako

Ogi tailerra

Martin Beramendi (Amona Margarita).
7, 8 eta 9 urtekoentzat

Tailer honetan, bakoitzak bere forma emanez, ore-amarekin egindako ogia egiteko aukera izango dute. Bukatutakoan etxera eramango dute mokadu goxoa prestatzeko.

Noiz eta Non

2018/04/20. 17:30 - 19:00

Izen ematea Beteta!!

2018/03/28tik aurrera

Plaza mugatuak / 12 leku libre
Doako

Gailetatxoen tailerra

Estitxu de la Fuente (Legamia).
8, 9 eta 10 urtekoentzat

Gaileta handi baten gainean haurrek egindako azukrezko barazkiak ipiniko dira, Lur gisa txokolatezko gaileta xehatuta erabiliz. Eroso eramateko saskitxo batzuetan gordeko dituzte. Hiru begirale izango dira umeen zalantzak argitzeko.

Noiz eta Non

2018/04/21. 11:00 – 13:00

Izen ematea

2018/03/28tik aurrera

Plaza mugatuak / 36 leku libre. 2 txanda antolatuko dira.
Doako

Ekitaldiaren agenda

Apirilaren 21a
Apirilaren 21a
Apirilaren 21a
Apirilaren 21a
Apirilaren 20a
Apirilaren 20a
Apirilaren 16a